Türk Mutfak Kültüründe Geleneksel Besin Saklama Yöntemleri Dr. Mehmet Güllü, Dr. Şeyda Karagöz  - Kitap

Türk Mutfak Kültüründe Geleneksel Besin Saklama Yöntemleri

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
250
Barkod:
9786052541753
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Tarihin başlangıcından beri çok farklı coğrafyalarda ve genellikle hareket halinde yaşayan Türk toplumu, böylece zengin bir mutfak kültürünün de günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Gelenekselliğin izlerini her alanda taşıyan Türk mutfağı, Dünya'da eşine ender rastlanan kendine has özelliklere sahiptir. Besin saklama açısından çok farklı yöntemler kullanılmış, bu yöntemlerin neredeyse tamamı modern olarak uygulanmakla birlikte günümüzde geleneksel olarak devam ettirilmektedir.
Bu kitap; Türk toplumunun geçmişten beri uyguladığı ve her biri kültürel bir miras niteliğinde olan geleneksel besin saklama yöntemlerini detaylı olarak ele almayı amaçlamış. İlgili alan yazında benzer çalışmalar olmakla beraber, bu eserin olabildiğince kapsayıcı olması dikkate alındığında, Türk mutfak kültürü çalışmalarına önemli katkılar sağlayabileceği söylenebilir.
(Tanıtım Bülteninden)