Kiplik İncelemeleri ve Türkçe Caner Kerimoğlu  - Kitap

Kiplik İncelemeleri ve Türkçe

1. Baskı, 
Nisan 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
340
Barkod:
9789759170035
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dil çok boyutlu bir olgudur. Bugün tıptan bilgisayar bilimlerine kadar pek çok alanda dil incelemeleri yapılmaktadır. Her yönüyle ele alındığı düşünülen, bir anlamda "çözülen" bir dil öğesinin bile dikkatli gözlemlerle yeni yönlerinin keşfedildiği görülmektedir.
Kitabın konusu olan kiplik, anlam bilimsel bir kavramdır. Anlam insanın problemlerinden biri olmuştur ve bu kitap bir problemin tarihi olarak da okunabilir. Baktığı her yerde anlam arayan insanın anlamı tanıma ve bir yere koymadaki yabancılığı bir tezat gibi görünse de anlaşılabilen bir durumdur. İnsan "bölerek" anlamaya eğilimlidir, oysa anlam genişleyen ve bölmek için gerekli durağanlığı sunmadan değişen ve gelişen bir kavramdır.
Bu çalışma Türkiye Türkolojisi için yeni bir alan olma özelliğindeki kiplik incelemelerini konu edinmektedir. Kiplik dünya dilciliğinde zengin bir literatüre sahipse de Türkçeyi bu kategoriye göre ele alan inceleme sayısı ne yazık ki sınırlıdır. Elinizdeki kitap kiplik kavramını ve çalışmalarını ana hatlarıyla tanıtma amacıyla hazırlanmıştır. Kitabın alana ilgi duyacak araştırmacıların yeni ve derinlikli çalışmaları için yol gösterici özellikler taşıması hedeflenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kipliğin Kökleri
.
Kipliğin Dil İncelemelerinde Ele Alınışı
.
Kipliğin Dildeki Yansımaları
.
Kiplik Türleri ve Gelişim
.
Kiplik ve Türkçe