Açıklamalı – Çözümlü Gümrük ve Dış Ticaret Soru Bankası Haldun Yağan, Ayhan Kırdar, Dr. Coşkun Şenol, Soner Tutal, Adnan Akgöz, Bülent Tuna  - Kitap
Açıklamalı – Çözümlü

Gümrük ve Dış Ticaret Soru Bankası

1. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
532
Barkod:
9786058617735
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Gümrük ve dış ticaret mevzuatı uzmanlık gerektiren, teknik ve dinamik yapıya sahip bir mevzuattır. Bu dinamik yapı, teknolojik gelişmelere ve değişen ihtiyaçlara paralel olarak ticari hayatın gereksinim duyduğu yasal düzenlemelerin yapılması gerekliliğinden kaynaklanmıştır.
Bu çalışmayla, Gümrük Camiasının bel kemiğini oluşturan; gerek Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı sınavlarına hazırlananlara gerekse Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme sınavlarına girecek kurum personeline yardımcı olmak amaçlanmıştır.
Kitap da konu anlatımlarına yer verilmemiş olup, bunun yerine sahip oldukları bilgilerin pekiştirilmesi ve bilgilerini sorularda kullanabilme becerisini geliştirmeleri sağlanmak istenmiştir.
Çalışma; gümrük, dış ticaret ve ilgili mevzuatın önemli yasal düzenlemelerini içermekte olup, kanunlar, kararlar, tüzükler, yönetmelikler ve tebliğler esas alınarak hazırlanmıştır.