Gıda İsrafı Türk Misafirlerin Gıda İsrafı Tutumları Üzerine Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma : Alanya Örneği Aynur İlyasov  - Kitap

Gıda İsrafı

Türk Misafirlerin Gıda İsrafı Tutumları Üzerine Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma : Alanya Örneği

1. Baskı, 
Haziran 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
152
Barkod:
9786052540039
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Turizm sektöründe gerçekleşen gıda israfının öncelikle tespit edilmesi, bireysel ve toplumsal bazda farkındalığın oluşturulması, hükümetler, ilgili sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler nezdinde gerekli çalışmaların yapılması ve gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması, gıda israfının önlenebilmesi adına önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda, açık büfe servis sisteminde misafirlerin gıda israfı tutumlarını belirleyebilmek amacıyla, Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren beş yıldızlı otel işletmelerinde, Türk misafirlerin katılımıyla, bir anket çalışması gerçekleştirilmiş. Nicel yöntemlerin kullanıldığı araştırmada toplam 6 adet beş yıldızlı otelde konaklayan 323 misafirden anket yöntemiyle veriler elde edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)