İşverenin Ödeme Güçlüğüne Düşmesi Halinde İşçilik Alacaklarının Korunması Dr. Çiğdem Yorulmaz  - Kitap

İşverenin Ödeme Güçlüğüne Düşmesi Halinde İşçilik Alacaklarının Korunması

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
485
Barkod:
9786050506204
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"İşverenin Ödeme Güçlüğüne Düşmesi Halinde İşçilik Alacaklarının Korunması" başlıklı çalışma, giriş ve sonuç bölümü hariç iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde işveren açısından ödeme güçlüğü kavramı uluslararası hukuk, mukayeseli hukuk ve Türk Hukuku açısından detaylı olarak incelenmiş ve devamında işçilik alacaklarının kapsamı hususunda inceleme yapılmış. İkinci bölümde ise işverenin ödeme güçlüğüne düşmesi halinin işçilik alacaklarına olan etkisi, işçi-lik alacaklarının korunmasının gerekliliği, işçilik alacaklarını koruma yöntemlerine uluslararası hukuk, mukayeseli hukuk açısından ayrı ayrı başlıklandırılarak yer verilmiş olup Türk hukuku uygulaması ise çalışmanın en detaylı şekilde incelemesini oluşturmuş.
İşverenin ödeme güçlüğüne düşmesi durumunda işçinin korunmasının gerekliliği uluslararası hukukta kapsamlı olarak ele alınmışsa da, konuya ilişkin detaylı inceleme yapmak yerine genel çerçeveyi belirlemekle yetinilmiş. Genel çerçevenin detayları ise her ülkenin ulusal hukukuna bırakılmış. Mukayeseli hukukta ve ulusal hukukumuzda işverenin ödeme güçlüğüne düşmesi halinde işçinin korunmasını amaçlayan detaylı düzenlemelere yer verilmiş.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşveren Açısından Ödeme Güçlüğü Kavramı ve İşçilik Alacaklarının Kapsamı
.
İşverenin Ödeme Güçlüğüne Düşmesi Halinde İşçilik Alacaklarının Korunması Gerekliliği, İşçilik Alacaklarını Koruma Yöntemleri ve Korumaya Yönelik Düzenlemeler
Kitapla İlgili Kategoriler