Dışsallık Sorunu, Çevresel Vergiler ve Ekolojik Ayak İzi Prof. Dr. Mustafa Kemal Beşer, Doç. Dr. Berna Hızarcı Beşer  - Kitap

Dışsallık Sorunu, Çevresel Vergiler ve Ekolojik Ayak İzi

1. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
114
Barkod:
9786258024265
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
80,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
2021 yılında küresel ısınma kaynaklı çıkan orman yangınları ve sel felaketleri gibi gelişmeler dünyanın mücadele etmesi gereken güncel bir alan olarak toplumun, devletlerin, politikacıların ve araştırmacıların gündeminde yerini korumaktadır. Bununla beraber biyolojik çeşitlilik ve ekosistemin korunması daha yaşanılabilir ve temiz bir dünya için tüm dünya ülkelerinin iş birliği içerisinde hareket etmelerini gerektirdiği gözlemlenmektedir. Atmosferde biriken en önemli sera gazlarından olan CO2, iklim değişikliğinin yanı sıra okyanuslarında asitlenmesi gibi diğer ekolojik sorunların da kaynağı olarak önümüzdeki on yıllarında mücadele edilen çevre konularının arasında olacağı aşikardır. Türkiye'nin Ekolojik Ayak İzi 2020 yılı Raporuna göre Karbon emisyonları en çok artış gösteren ülke Türkiye olmuştur.
Ortak mücadele alanı olan çevresel dışsallıkların giderilmesi konusuna katkı sunmayı amaçlayan bu çalışma, alana ilgi duyan araştırmacıların, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin istifadesine sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kaynak Kullanımında Etkinlik, Karar Alma Tekniği ve Dışsallıklar Teorisi
.
Dışsallıklar Analizinde Kamunun Çözümleri, Çevresel Vergiler ve Ekolojik Ayak İzi