Örnek Problemlerle Arazi Deneyleri ve Geoteknik Tasarımda Kullanımları Prof. Dr. Ergün Toğrol, Prof. Dr. Osman Sivrikaya  - Kitap
Örnek Problemlerle

Arazi Deneyleri ve Geoteknik Tasarımda Kullanımları

2. Baskı, 
Mart 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
350
Barkod:
9789755115276
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Geoteknik mühendisliğinde arazi deneyleri, gerek zeminlerin ve kayaçların fiziksel ve mekanik özelliklerinin belirlenmesinde gerekse temel tasarımında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Kitabın hazırlanmasında geniş ve güncel kaynak taraması yapılmış. Bölüm 1 ve Bölüm 2'de arazi deneylerinin önemi ve zemin incelenmesinde kullanımı kısaca anlatılmış. Diğer bölümlerde ise her bir deney için, deneyin önemi, yapılışı, kullanılan aletler, elde edilen ölçümler ve bunlar üzerindeki düzeltmeler, zeminlerin mühendislik özellikleri ile ölçülen deney parametreleri arasındaki korelasyonlar ve temel tasarımında kullanılan ampirik veya yarı-ampirik yaklaşımlar tanıtılmış. Ayrıca, her konu sonunda deneyle ilgili örnek problemler verilerek konu zenginleştirilmeye çalışılmış. Kitapta, ülkemizde çok yaygın kullanılması nedeniyle, özellikle Standart Penetrasyon Deneyi (SPT) geniş bir şekilde ele alınmış. Kitabın ikinci baskısında, ülkemizde 2019 yılında yürürlüğe giren Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine göre zemin incelemesi ve SPT'ye göre sıvılaşma analizi ilgili bölümlere ilave edilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Zemin İncelemeleri
.
Standart Penetrasyon Deneyi
.
Sondalar
.
Koni Penetrasyon Deneyi
.
Dilatometre Deneyi
.
Plaka Yükleme Deneyi