Genel Matematik Cilt:2 Prof. Dr. Mustafa Balcı  - Kitap

Genel Matematik Cilt:2

9. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x25
Sayfa:
264
Barkod:
9786053556404
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
337,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, temel bilimler, mühendislik ve ekonomi bilimleri (işletme, iktisat, vb.) öğrencilerinin bilmesi gereken konuları kapsayan Genel Matematik kitabının ikinci cildidir.
Bilindiği gibi birinci cilt bir değişkenli fonksiyonların limit, süreklilik, türev ve integraline ayrılmıştı. İkinci cildi oluşturan bu kitap vektör değerli fonksiyonlarla çok değişkenli fonksiyonlara ayrılmıştır. Ayrıca bu konuların kolayca kavranma¬sını sağlamak için, uzayda vektörler, doğru ve düzlem denklemleri gibi analitik geometri konularına da kısaca yer verilmiştir.
Bu kitapta da öğrencilerin edindikleri bilgileri pekiştirmeleri ve kendilerini denemeleri için bölüm içlerine bolca problem konulmuştur. Ayrıca her bölümün sonunda o bölümü tarayacak şekilde "Bölüm Problemleri" yer almaktadır. Bu problemlerin büyük bir çoğunluğunun cevaplarını kitabın sonunda bulabilirsiniz.
Bu kitapta kullanılan bilgilerin büyük bir kısmı, birinci ciltteki bilgilere dayandığından, bu kitap kullanılırken birinci cildinin de elinizin altında bulunmasında fayda vardır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vektörler, Doğru ve Düzlem Denklemleri
.
Vektör Değerli Fonksiyonlar
.
Çok Değişkenli Fonksiyonlar
.
Çok Katlı İntegraller
.
Eğrisel İntegraller
.
Yüzey İntegralleri