Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun M. Cengiz Ünlü  - Kitap

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun

1. Baskı, 
Şubat 1995
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1072
Barkod:
9789753470513
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Devlet, özel hukuk işlemlerinden doğan alacaklarını özel hukuk kurallarına göre tahsil eder. Devletin vergi, resim, harç gibi kamu hukukundan doğan ve kamu harcamalarının finansmanının ana kaynağını oluşturan alacakları ise 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun hükümlerine göre kovuşturularak tahsil edilir.
1953 tarihli 6183 sayılı Kanun, yürürlüğe girdiği dönemin de etkisiyle, çağdaş hukuk devletinin yasalarında görülmemesi gereken sert hükümler içermektedir. Bu hükümler, devlet ile vergi yükümlüleri arasında önemli gerginliklere yol açmaktadır. Bu sebeplerle devletin, çağın gelişimine ayak uydurarak, devlet–mükellef ilişkisini sosyal hukuk devleti düzleminde sürdürebilmesi amacıyla yeni yasal düzenlemelere gitmesi gerekmektedir.
Yeminli Mali Müşavir Mustafa Gülseven'in kaleme aldığı kitapta; maddeler açıklanırken gerekçelerle ve ilgili yasa maddeleriyle bağlantılar kurulmuş ve yargı kararlarından yararlanılmıştır. Her maddenin arkasına tahsil dairelerinin kullandığı basılı kağıtlar eklenmiş ve yargı kararları anlamsal bütünlüğü bozulmadan, özetlenerek verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdari Yargılama Usulü Kanunu
.
İcra ve İflas Kanunu
.
Tebligat Kanunu
.
Tebligat Tüzüğü
.
Sosyal Sigortalar Kurumunca 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanuna Göre Kullanılacak Yetkilerin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik