Temeller II : Statiği ve Konstrüksiyonu Sadık Köseoğlu  - Kitap

Temeller II : Statiği ve Konstrüksiyonu

4. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
738
Barkod:
9786058277403
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Avrupa Birliği, temellerin kısmen olasılık hesaplarına dayanan yarı probabilistik güvenlik konseptine göre geoteknik boyutlandırılmasını esas alan standartlarının üye ülkelerde uygulanmasını 2010 yılında zorunlu hale getirmiştir. Buna karşılık ülkemizde hala temellerin geoteknik boyutlandırılması, gelişmiş ülkelerde terkedilmiş olan "deterministik güvenlik konseptine" göre yapılmaktadır.
İşte bu nedenle Temeller – Statiği ve Konstrüksiyonu kitabı, Avrupa Standartlarının ve Alman Normlarının son baskılarına uyumlu olarak yarı probabilistik güvenlik konseptine göre revize edilmiştir.
Kitabın birinci bölümünde yarı probabilistik güvenlik konsepti ile ilgili "Boyutlandırma İlkeleri ve Güvenlik Kavramı", ikinci bölümün "Alan Temelleri Statik Analizi" ile ilgili ayrıntılı bilgi, üçüncü bölümün "Alan Temellerinin Geoteknik Boyutlandırılması" ile ilgili gerekli bilgiler ve sayısal örnekler ve dördüncü bölümde "Alan Temellerinin Yapısal Boyutlandırılması" ile ilgili gerekli bilgiler ve çok sayıda sayı-sal örnek düzenlenmiştir. Örneklerde hem geoteknik, hem de yapısal boyutlandırma hesapları ayrıntılı bir biçimde verilmiştir. Kitabın 5. Bölümünün, gerek kitabın hacmi ve gerekse içeriği bakımından ayrı bir cilt olarak yayınlanması uygun görülmüştür.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Boyutlandırma İlkeleri ve Güvenlik Kavramı
.
Alan temellerinin Statik Analizi
.
Alan Temellerinin Geoteknik Boyutlandırılması
.
Alan Temellerinin Yapısal Boyutlandırılması