Karışık Muhtevalı Akit Prof. Dr. Erden Kuntalp  - Kitap

Karışık Muhtevalı Akit

1. Baskı, 
Aralık 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
302
Barkod:
9789755372181
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İkinci basımını yaptığım bu kitap, tam kırk iki yıl önce yayımlanmıştı. Aradan bu kadar uzun bir süre geçtikten sonra, ikinci bir basıma gitmemin başlıca nedeni, genç meslekdaşlarımın, bu konuda beni yüreklendirmiş olmalarıdır. Aradan bu kadar yıl geçtiğine göre, ikinci basım için izlenecek en akıllıca yolun tıpkı basım olduğu kuşkusuzdur.
Ne var ki, kitabı gün ışığına çıkardığımdan beri burada "tip", "tipolojik yöntem" ve "sözleşmenin hüküm ve sonuçlan" hakkında yaptığım açıklamaların beni yeterince doyurmamış olması karşısında, ikinci basıma giderken bu eksiklikleri gidermek şansını ele geçirmiş olduğum düşüncesi ile, yeni basımda, sözleşmeler hukukunda önemli bir rol oynayan "sözleşme kategorileri"ni de diğer konular yanında daha genişçe ele almak, hatta kendine özgü (sui generis) sözleşmelere de yer vermek yoluna gittim.
Bu arada, kitabın orijinal haliyle bağlantıyı da koparmamak düşüncesi ile, ilk basımda yer alan ve bugün büyük bir değişikliğe uğramamış olan kimi bölümü aynen tekrarlamayı yeğledim.
Bu kitabın ilk basımını, o zamanki ailemizi oluşturan eşim Esin'e, çocuklarım Selçuk ve Esra'ya armağan etmiştim. Ne var ki, o günden bugüne aile çevremiz de Filiz'in, Çan'ın, Merve'nin, Lara'nın, Melis'in ve Deniz'in katılımı ile genişlemiş olduğundan, 2. basımını da çevresi genişlemiş aileme, onlara karşı duyduğum sevginin mutlu bir gereği olarak armağan etmek istiyorum. (Prof. Dr. Erden Kuntalp - Tanıtım'dan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İsimsiz Sözleşmeler Sıralaması
.
Kavram ve Menfaat İçtihatçılığı
.
Tıp ve Tipolojik Uygulama
.
İsimsiz Sözleşmelerde Boşluk Doldurma