Anonim Şirketlerde Örtülü Kar Dağıtımı Dr. Hasan Karslıoğlu  - Kitap

Anonim Şirketlerde Örtülü Kar Dağıtımı

1. Baskı, 
Haziran 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
437
Barkod:
9786051466330
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
336,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma da öncelikle, kısaca anonim şirketler ve kâr payı dağıtımının, TTK’daki unsurları ve şekilleri ile kâr payı hakkındaki diğer ilgili zorunlu esaslar incelenmiştir. İlk bölümde, kâr payı dağıtımının genel olarak ne olduğu ve nasıl bir usulle kâr dağıtılabileceği konuları ele alınmış olup, devamında ise vergi kanunlarındaki örtülü sermaye ve örtülü kazanç dağıtımı müesseseleri de konuyla sınırlı olarak incelenmiştir.
Türk hukukunda örtülü kâr dağıtımı müessesesinin, gerekçeleri ve örtülü kâr dağıtımı nitelendirmesinin hukuksal açıdan isabetli olup olmadığı sorunu da ayrı bir başlık altında incelenmiştir.
Sonuç bölümünde ise bu nitelendirmenin yapılması halinde, bundan etkilenen taraflar açısından -Örtülü Kâr Dağıtımı-nın etkileri ele alınarak, hukuki açıdan nitelendirmenin yerindeliği tartışma konusu yapılmıştır. Çalışma sonunda, tamamen vergi güvenliğinin sağlanması sebebiyle yapılan -Örtülü Kâr Dağıtımı- nitelendirmesinin, hukukun temel ilkeleri ile ticaret hukuku açısından uygun bir nitelendirme olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anonim Şirketin Özellikleri
.
Kâr Payı Hesaplaması ve Dağıtım İlkeleri
.
Örtülü Kazanç ve Örtülü Sermaye
.
Örtülü Kazanç Aktarımı
.
6102 Sayılı TTK Kapsamında Örtülü Kâr Dağıtımı
.
Yöneticilerin Sorumluluğu