Su Hakkı Suyu İnsanlar ve Gezegen İçin Sonsuza Kadar Korumak Maude Barlow  - Kitap

Su Hakkı

Suyu İnsanlar ve Gezegen İçin Sonsuza Kadar Korumak

1. Baskı, 
Ağustos 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x20
Sayfa:
352
Barkod:
9786055895860
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
218,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Maude Barlow öncelikle suyun bir insan hakkı olduğunu savunuyor ve herkesin bu hakka sahip olması için ülkeden ülkeye verdiği bu devasa mücadeleye bizleri de tanık ediyor. Sarsıcı, zorlayıcı, inanılmaz kapsamlı ve çok güzel düzenlenmiş. Maude'dan başkası bu dahice hareketi anlatamazdı." Stephen Lewis, Race Against Time'ın yazarı.
"Su Hakkı; dünyanın azalan tatlısu kaynaklarına yönelik tehditleri anlatan açık ara en güncel yapıttır. Barlow'un ortaya koyduğu senaryo oldukça korkutucu… Neyse ki suyun işletmeler tarafından kontrol edilmesini önlemek için yapılması gerekenleri de anlatıyor. Son derece güçlü bir kitap." David Schindler, Alberta Üniversitesi'nde Ekoloji Profesörü.
"Maude Barlow, yaşamın kaynağı olarak nitelendirdiği suyun katliamını nasıl engelleyebileceğimize dair, ilham verici ve oldukça pratik bir bakış açısını, el değmemiş ırmaklar kadar berrak bir şekilde ifade etmiş. O, uzun yıllardır bu amansız savaşın ön cephelerinde yer almaktadır ve onun bilgisi ve tecrübesi, suyun önderliğinde daha adil ve sürdürülebilir bir dünyaya kavuşma yolunda hepimize birer hediye niteliği taşıyor." Naomi Klein, The Shock Doctrine'in yazarı.
"Tutkulu, ansiklopedik, kahince ve umut dolu. Kimse bu gezegenin suyunu Maude Barlow'dan iyi bilemez. O da, Su Hakkı kitabından başka hiçbir yerde dünya su krizinden bu kadar haşin bir dille bahsetmedi." Alanna Mitchell, Sea Sick: The global Ocean in Crisis'in yazarı.
(Tanıtım Bülteninden)