Geçti Bor'un Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye Ruhan İri, Mehmet Emin İnal, Hasan Hüseyin Türkmen  - Kitap

Geçti Bor'un Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye

1. Baskı, 
Kasım 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
200
Barkod:
9786055681715
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Niğde’nin de, turizm bakımından kendine özgü turistik ürün olma potansiyeli taşıyan gerek tarihi ve gerekse doğal güzellik olarak birçok öğesi bulunmaktadır. Niğde, coğrafi konumu, on bin yıllık tarihi ve kültürel birikimi, doğal değerlerinden yaşam kültürüne kadar kendine özgü bir yapısı olan, farklı bir şehir konumundadır.
Ancak, bütün bu pozitif etkenlere rağmen Niğde, aynı zamanda gözden uzak kalmış ve insanlar tarafından yeterince bilinmeyen, adeta gizlenmiş ve keşfedilmeyi bekleyen kayıp bir şehir veya saklı bir kent görünümündedir.
Bu görünümüyle yalnızca kendi iç dünyasında yaşayan, kabuğunu kırıp dış dünyaya açılmayı, pazarlanma zamanını bekleyen bir değer konumundadır, Niğde.
Doğal güzellikleri, özellikle dağcılık bakımından birçok ili kıskandıracak niteliktedir. Niğde, Çiftehan gibi önemli bir kaplıcası ve Narlıgöl gibi potansiyel termal alanlarının bulunmasının yanı sıra, on bin yıllık bir tarihsel ve kültürel birikime de sahiptir. Toplam sayısı yüz ellinin üzerinde su kemerleri, kiliseleri, camileri, türbeleri, çeşmeleri ve medreseleri gibi nadide denilebilecek tarihsel ve kültürel eserler, Niğde şehrinde turistik açıdan pazarlanmayı beklemektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Şehir Pazarlaması, Önemi ve Kazanımları
.
Niğde’nin Tarihi, Coğrafi Konumu ve Diğer Özellikleri
.
Niğde Yöresinin Turizm Varlıkları Envanteri
.
Niğde Yöresinin Turizm Talebi Analizi ve Turistik Ürün Oluşturulması