Tüketici Hukuku Prof. Dr. Murat Aydoğdu  - Kitap

Tüketici Hukuku

1. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
614
Barkod:
9786257802963
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yayımından altı ay sonra, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun, Kanun yapma tekniği açısından 4077 sayılı Kanundan çok ileridedir. Ancak tüketici hakları bakımından getirdiği geniş ve yerinde düzenlemeler yanında eskiye oranla geriye gidiş niteliğinde düzenlemeler de içermektedir. Bunlara yeri geldikçe değinilmiş. Ayrıca BDDK tarafından tüketici kredileri ve kredi kartı ödemelerinde taksit sınırlamalarına yönelik düzenlemeler, özellikle son 10.02.2020 tarihli R.G. de yayımlanan değişiklikler kitabımıza eklenmiş.
Tüketici hukuku bakımından son yıllardaki en önemli yenilik 7251 sayılı Kanunla 28 Temmuz 2020 sonrası, bazı istisnalar haricinde tüketici mahkemelerinin görev alanına giren uyuşmazlıklarda zorunlu arabuluculuğun getirilmesidir.
Çalışmamız öncelikle hukuk öğrencileri yanında uygulamacılara hitaben kaleme alınmış. Uygulamaya da hitap etmesi adına dipnotlar ve emsal Yargıtay kararları eklenmiştir. Ayrıca tüketici hukukumuz bakımından mehaz teşkil eden ilgili Avrupa Birliği Yönergeleri hakkında açıklamalar yapılmış. Bu çalışma tüketicilerin haklarını bilmesi ve etkin biçimde kullanması amacıyla hazırlanmış.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler