Etkinliklerle Kavram Öğretimi Tuğba Karaaslan, Semra Şahin, Handan Ercan, Şebnem K. Çoban  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
342
Barkod:
9786055472146
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kavramlar çocukların kendilerini ve çevrelerini anlamlandırmak için kullandıkları sözcükleri ya da sözcük gruplarını ifade etmektedir. İnsanın kendini gerçekleştirmesinde, çevresini ve kendisini anlamlandırmasının rolü büyüktür. Eğitimin hedeflerinden biri, insanın kendisini gerçekleştirmesine yardım etmektir. Dolayısıyla kavramlar, eğitim için ayrı bir öneme sahiptir.
Kavram kazanımının, çocukların yaşadıkları ortamı daha kolay tanımaları ve gelişimlerinin (bilişsel, dil, sosyal–duygusal, psikomotor gelişim) desteklenmesi açısından oldukça önemli olduğu düşünüldüğünde; çocukların özellikle oyun ortamı içinde farklı uygulamalarla kavramları anlamlandırması için fırsatların tanınması gerekmektedir.
Elinizdeki bu kitap, erken çocukluk döneminde normal gelişim gösteren, gelişimsel geriliği olan ya da gelişimsel açıdan risk altında olan çocuklarla çalışacak uzmanlara (çocuk gelişimci, özel eğitim öğretmeni, okul öncesi öğretmen gibi) yönelik hazırlanmıştır.
Çocuklara kavram kazanımının yolunu açmada rehber olan uzmanların "Etkinliklerle Kavram Öğretimi" isimli kitabın başucu kitaplarından bir olması dileği ile...