Bankacılığa Giriş Doç. Dr. Mehmet Yazıcı  - Kitap

Bankacılığa Giriş

4. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786053336938
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bankacılık, geçmişi insanlık tarihi kadar eskiye dayanan ve insanlık var olmaya devam ettikçe de varlığını ve gelişimini sürdürecek en önemli sektörlerden birisidir. Ekonomide temel üretim faktörlerinden olan sermayenin en uygun şekilde fon arz ve talep edenler arasında değiştirilmesi bankacılığın temel konusunu oluşturmaktadır.
Bir finansal aracı olarak bankalar yalnızca ticari ihtiyaçlar için değil hayatın her alanında kredi kartları, para transferleri, tasarruflar, krediler, fatura ödemeleri gibi ürün ve hizmetler ile kişisel olarak da hayatımızın ayrılmaz bir parçası konumundadır. Konunun önemi nedeniyle bu kitap yazılırken seçilmiş olan konular yalnızca bankacılık eğitimi alan öğrenciler için değil, konuyla ilgisi olsun veya olmasın herkesin rahatlıkla okuyabileceği ve anlayabileceği basitlikte ve temel düzeyde ele alınmasına dikkat edilmiştir.
Bankacılığa giriş kitabının amacı; oldukça büyük, derin ve birbirinden bağımsız parçalardan oluşan bir dünya olan bankacılık alanında detay bilgiler vermekten ziyade ön lisans ve lisans düzeyindeki öğrencilere başlangıç düzeyinde, sektörün temel kavram, yapı, işleyiş, organizasyon, ürün ve hizmetlerine ilişkin bilgiler kazandırmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bankacılık Kavramı ve Tarihçesi
.
Finansal Sistem ve Bankacılığın Yeri
.
Temel Bankacılık Kavramları
.
Bankaların Fonksiyonları ve Türleri
.
Bankaların Organizasyon Yapısı
.
Temel Bankacılık Ürün Hizmetleri
.
Bankaların Karşılaştıkları Riskler
.
Banka Bilanço ve Gelir Tablosu
.
Düzenleyici Denetleyici Kurumlar
.
Bankacılıkta Yasal Çerçeve
.
Etik İlkeler
.
Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele
.
Bankacılıkta Basel Süreci
.
Diğer Para ve Sermaye Piyasası Kurumları