Büyük ve Orta Boy İşletmelere Yönelik Finansal Raporlama Standartlarıyla (BOBİ FRS) Uyumlu Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Uzun KOCAMIŞ, Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Yıldırım  - Kitap
Büyük ve Orta Boy İşletmelere Yönelik Finansal Raporlama Standartlarıyla

(BOBİ FRS) Uyumlu Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları

1. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
236
Barkod:
9786059146609
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
UMS'nin Türkiye'deki uygulamalara aktarılabilmesi muhasebe uygulayıcılarının konuya hakim olmaları ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle de muhasebe uygulayıcılarının konu hakkındaki bilgi düzeyleri ve farkındalıkları önem arz etmektedir. Özellikle KOBİ'lerin büyüme ve gelişme gösterebilmeleri finansal bilgi yönetimi ve finansal raporlamaya yeterince önem vermelerine bağlıdır. Yurtdışı pazarlara açılmak isteyen işletmeler açısından konu daha fazla önem arz etmektedir. Bu bağlam da BOBİ FRS'nin uygulanmasının işletmelere getireceği faydalar gözardı edilmemelidir.
TFRS - TMS'ye paralel şekilde düzenlenen BOBİ FRS standartları ile tüm dünya ile aynı ortak muhasebe diline yakınsaklığın arttırılması hedeflenmiştir. İşletmelerin düzenledikleri finansal tablolar ile vergi ve ticaret yasaları arasında sıkı bir ilişki vardır. Bu çalışma ile BOBİ FRS'ye göre değerleme ölçüleri incelenerek, vergi kanunlarına göre düzenlenen finansal tablo esas alınarak değerleme farklılıklarının dönem sonu işlemlerine etkileri örneklerle ortaya konulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)