Avrupa Birliği Kamu Alımlarında Sözleşme Sonrası İhtilafların Çözüm Yolları ve Türkiye Uygulaması Dr. Muzaffer Akdoğan  - Kitap

Avrupa Birliği Kamu Alımlarında Sözleşme Sonrası İhtilafların Çözüm Yolları ve Türkiye Uygulaması

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
616
Barkod:
9786051522210
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
215,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kamu alımı, devletlerin kamu harcamalarında bulunduğu en önemli ekonomik faaliyetlerden biri olmakla birlikte, kamunun özel sektör ile karşılaştığı ve piyasaya karıştığı çok hassas bir konudur. Bununla birlikte kamu alımları, ihale süreci ve sözleşmenin uygulanması safhasını bünyesinde barındıran son derece sorunlu ve tartışmalı bir alandır.
Çalışmada, kamu alımlarında sözleşme sonrası görülen ihtilaf konuları ve ihale süreciyle bağlantılı sorun alanları Türkiye uygulaması üzerinden, Avrupa Birliği ve üye devlet hukukları dikkate alınarak incelenmiştir.
Çalışma, konu hakkında genel bir görünüm vermek ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca belirtilmelidir ki, kamu alım sözleşmelerinde ihtilaf çözümüne ilişkin olarak karşılaşılan kavram ve kurumların analizini yapmak ve kamu alım sözleşmesinin imzalanması sonrasında görülen ihtilaf konularını, ihale süreci ile de bağlantılı olduğu düşünülen yönleri dikkate alınarak, Türkiye uygulaması üzerinden, Avrupa Birliği ve üye devlet hukukları bakımından incelemek bu çalışmanın çıkış noktasıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar
.
Avrupa Birliği Hukukunda Kamu Alım Sözleşmeleri
.
Türk Hukukunda Kamu Alım Sözleşmeleri Ve Sözleşme Sonrası İhtilaf Konularının Tespiti
.
Kamu Alım Sözleşmelerinde Karşılaşılan Kavram ve Kurumların Analizi
.
Türk Kamu Alımlarında Sözleşme Sonrası İhtilafların Yargı Denetimi ve Türk Hukukunda Getirilen Çözümler
.
İhtilaf Çözümleri Çerçevesinde Kamu Alım Sözleşmelerinin Değerlendirilmesi ve Öneriler