Türk Sinemasının Kadın Yönetmenleri Konuşuyor Standartlaştırılmış Açık Uçlu Görüşme Yöntemiyle Kadın Yönetmenlerle Görüşmeler Dr. Berceste Gülçin Özdemir  - Kitap

Türk Sinemasının Kadın Yönetmenleri Konuşuyor

Standartlaştırılmış Açık Uçlu Görüşme Yöntemiyle Kadın Yönetmenlerle Görüşmeler

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
264
Barkod:
9789753535649
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
260,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, filmleri Türk Sineması'n da filmleri izleyici ile buluşmuş 21 kadın yönetmenle yapılmış görüşmelerden oluşmaktadır.
Standartlaştırılmış açık uçlu görüşme yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmada, feminist film kuramı ve feminist film eleştirisi açısından tartışılacak bazı konular yeniden gündeme getirilmektedir.
Feminist film kuramının sorguladığı temel sorular çerçevesinde hazırlanmış sorular, kadın yönetmenlerin Türk Sineması'n da var olma şekillerini ortaya koymakta ve onların filmlere bakışındaki sinematografik estetiğin arka planını görünür hale getirmektedir.
Filmleri analiz edilen, çözümlenen, eleştirilerle anlamlandırılmaya çalışan yönetmenlerde bu kez söz sırası! Kadın yönetmenlerin söylemleriyle tekrar onların var olma biçimlerine bu kitapla birlikte bakılacak, kadın karakterlere dair ve kadınlara bakışa dair sorgulamalar, zihinlerde tekrar farklı soruları ortaya çıkaracaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler