İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmemesinin Hukuki, İdari ve Cezai Sonuçları Dr. Gizem S. Öztürk  - Kitap

İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmemesinin Hukuki, İdari ve Cezai Sonuçları

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
421
Barkod:
9786053332435
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizin iş kazaları bakımından Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alması nedeniyle, konu giderek önem ve özellik kazanmış, 2003 yılında yürürlüğe giren 4857 sayılı İş Kanunu 77-89. maddelerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine yer vermiştir. Daha sonra ise, İş Kanununun belirtilen maddeleri yürürlükten kaldırılmış; konu 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" ile yeniden ve çok daha kapsamlı olarak düzenlenmiştir.
Bu noktada işaret etmek gerekir ki, sadece yasa veya yönetmelik çıkararak ya da daha ayrıntılı hükümler getirerek iş kazalarının önlenmesi mümkün olamaz. Önemli olan uygulamadır. İş sağlığı ve güvenliği alanında yaşadığımız sıkıntıların genelde mevzuattaki eksikliklerden değil, öngörülen önlemlerin uygulamada göz ardı edilmesinden ve denetimde yaşanan birtakım sorunlardan kaynaklandığı açıktır.
İş kazalarındaki artış, yaşanan acılar ve bunların önlenmesi amacıyla yapılan düzenlemelerin de bir sonucu olarak, "İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku" akademik alanda da ilgi görmeye başlamış ve hak ettiği yeri almıştır. Zaman içinde mevzuatta yapılan değişiklikler ve yenilikler işlenerek kitap haline getirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülükleri
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmemesi Halinde İşçilerin Hakları
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmemesi Halinde İşverenlerin Hakları
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmemesi Halinde İşverenlere Uygulanan Yaptırımlar