Eğitim Psikolojisi Gelişim – Öğrenme – Öğretim Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak  - Kitap

Eğitim Psikolojisi

Gelişim – Öğrenme – Öğretim

17. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
432
Barkod:
9786053186724
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eğitim Psikolojisi kitabı, yaşamda sürekli gerçekleştiği ve hepimizi kapsadığı için pek de farkında olmadığımız ve olağan karşıladığımız iki temel MUCİZE yi açıklamayı amaçlıyor!.. Birincisi, döllenmiş bir yumurtadan bir bebeğin dünyaya gelişi, büyüyüp gelişmesi ve bir yetişkin olması.. İkincisi, doğrudan dünyaya dair hiçbir bilgisi olmayan bu bebeğin yaşamayı öğrenmesi...
Kitap, özellikle öğrencilerin gelişim özelliklerini tanıyarak onların -öğrenme yaşantıları- kazanmalarını sağlamakla yükümlü, öğretmenlere yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle üniversitelerin, öğretmenlik programlarındaki aday öğretmenler için YöK‘ün öğretmenlik programları içinde yer alan Eğitim Psikolojisi; dersinde kullanılabilecek bir kaynak kitap olarak tasarlanmıştır. Konuların seçimi, sıralama ve kapsamı ile biçimsel tasarımı bu hedef kitlenin düzeyine ve gereksinimine uygun olarak hazırlanmıştır.
Ancak, kitabın öğretmen ve öğretmen adaylarına olduğu kadar; çocuğun gelişim ve öğrenme sürecini öğrenip, onun gelişimine yardımcı olmak isteyen anne ve babalara; dünyada varolma, gelişme ve yaşamayı öğrenme sürecini merak eden ve bu süreci olumlu etkileyerek kendini geliştirmek isteyen herkese yararlı olacağı düşünülmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gelişim ve Öğrenme Psikolojisine Giriş
.
Gelişim Doğası
.
Bedensel ve Devimsel Gelişim
.
Bilişsel Gelişim ve Dil Gelişimi
.
Kişilik Gelişimi (Pisikososyal ve Ahlak Gelişimi)
.
Öğrenmenin Doğası
.
Öğrenmede Davranışsal Yaklaşımlar
.
Sosyal Öğrenme Kuramı
.
Gestalt ve İnsalcıl Yaklaşımda Öğrenme
.
Bilgiyi İşleme Modeli
.
Öğrenmeden Öğretime