Büyükşehir Belediyesi Mustafa Dönmez  - Kitap

Büyükşehir Belediyesi

1. Baskı, 
Haziran 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
576
Barkod:
9786056144011
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Büyükşehir belediyeleri, kentleşme olgusunun getirdiği birtakım sorunların daha büyük ölçekte çözülmesi, büyük kentlerde yerel nitelikli hizmetlerin daha etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla 1984 yılında oluşturulmuş belediye türüdür.
Büyükşehir belediyeleri, kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğin artırılmasında önemli işlevler yüklenmiş, bu çerçevede görev ve sorumlulukları sosyal, kültürel, çevresel ve fiziksel nitelikleri ile yaşanmaya değer kentlerin yaratılması ve varlıklarının sürdürülmesi noktalarında yoğunlaşmıştır. Esasen ülkemizin geleceğinin sağlıklı ve düzenli bir kentleşmede yattığı bilinmektedir.
Bugün gelinen noktada büyükşehir belediyeleri, yönetim sistemimiz içinde büyük önem kazanmış bir hizmet birimidir.
Büyükşehir belediye idarelerinin görev, yetki ve sorumlulukları yanında, güçlü mali kaynaklarla donatılmış olması başlangıçta üç olan büyükşehir belediye sayısının hızla artmasına ve büyük illerimizin büyükşehir statüsüne alınma isteklerinin artmasına yol açmıştır.
İşte bu kitabı hazırlamamızdaki temel amaç, ülkemizin bugünkü idari yapısı içinde büyükşehir belediyelerimizin idari, mali ve hukuki yapısını mevcut yasalar ve genel yapı içinde ele alarak, büyükşehir belediyelerinde görevli en üst düzey yöneticilerden, en uçtaki personele kadar tüm yöneticilerimizin uygulamada karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olmaktır.
Kitap, esas itibariyle beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; büyükşehir belediyelerinin niteliği ve kuruluşu, ikinci bölümde; büyükşehir belediyelerinin görev, yetki ve imtiyazları, üçüncü bölümde büyükşehir belediyelerinin organları, dördüncü bölümde; büyükşehir belediyelerinin mali yapısı, beşinci bölümde ise; büyükşehir belediye teşkilatı ve personeli ele alınıp incelenmiştir. Ayrıca kitap, okuyuculara ihtiyaç duyabileceği mevzuat hükümleriyle desteklenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Büyükşehir Belediyelerinin Niteliği
.
Görev, Yetki ve İmtiyazları
.
Organları
.
Mali Yapısı
.
Teşkilat Yapısı ve İlgili Mevzuat
Kitapla İlgili Kategoriler