Aile Mahkemesi Kararları ve Bu Kararlara Karşı Denetim Yolları Sena Çetin  - Kitap

Aile Mahkemesi Kararları ve Bu Kararlara Karşı Denetim Yolları

1. Baskı, 
Haziran 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
201
Barkod:
9786050515794
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Aile mahkemesinin görevleri, Aile Mahkemeleri Kanunumun 4. maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre "Aile mahkemeleri, aşağıdaki dava ve işleri görürler:
1. 22.11.2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun Üçüncü Kısım hariç olmak üzere İkinci Kitabı ile 3.12.2001 tarihli ve 4722 sayılı Türk Medenî Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanuna göre aile hukukundan doğan dava ve işler
2. 20.5.1982 tarihli ve 2675 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanuna göre aile hukukuna ilişkin yabancı mahkeme kararlarının tanıma ve tenfizi,
3. Kanunlarla verilen diğer görevler. " Aile mahkemesi tarafından verilen bu kararların hukuka aykırılık teşkil ettiğinin düşünülmesi halinde ise denetim yollarına başvurulabilir.
Mahkeme tarafından verilen kararların hukuka uygun olup olmadığının kontrol edilmesi, anayasal yükümlülükler arasında yer almaktadır. Aile mahkemesi kararlarına karşı denetim yolları; itiraz, istinaf, temyiz ve yargılamanın yenilenmesidir.
İşte bu çerçevede Aile Mahkemelerince verilecek kararlar ile bu kararlara karşı hukuki çareler de dâhil olmak üzere bu kararların olağan kanun yolu ve olağanüstü kanun yolu çerçevesinde yargılamasını konu ettiğimiz bu çalışmanın başlığını "Aile Mahkemesi Kararları ve Bu Kararlara Karşı Denetim Yolları" olarak belirledik.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Aile Mahkemesinin Yapısı
.
Aile Mahkemesinin Verebileceği Kararlar
.
Aile Mahkemesi Kararlarına Karşı Denetim Yolları
Kitapla İlgili Kategoriler