Bir Düşünce Bir Usta Nilüfer Erdem  - Kitap

Bir Düşünce Bir Usta

Nilüfer Erdem (Derleyen)

1. Baskı, 
Aralık 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
176
Barkod:
9786053991724
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
20,37
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap İstanbul Psikanaliz Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin (Psike İstanbul) geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği konferansların bir derlemesini biraraya getirmektedir. Bu konferanslar, psikanaliz tarihinde iz bırakmış büyük kuramcıların düşüncesini ve pratiğini tanıtmak amacıyla başlatıldı. Meslekten olduğu kadar, psikanalizle kültürel olarak ilgilenenlerin de ilgi gösterdiği bu etkinlik 2007’den bu yana düzenleniyor.
Bu derlemede Sigmund Freud, Anna Freud, Serge Viderman ve Hanna Segal gibi ustaların eserleri tartışılıyor. Ancak kitapta yalnızca kuramı ve uygulaması ele alınan yazarlar değil, bunları kendi özgün görüşleri ışığında tartışan yazarlar da en az birinciler kadar psikanaliz dünyasının uluslararası alanda önemli isimlerinden oluşuyor.
Kitapta yeralan diğer konferanslar, bir taraftan klinisyenlere hitap ederken aynı zamanda psikanalizi merak eden okurun da ilgisini çekecek içerden bir bakış getirip, bunu anlaşılabilir bir dille sunuyor. Eser, çoğu makaleye eşlik eden ilginç vaka örneklerinin yanısıra edebiyat ve resim sanatından örnekleri de tartışarak uygulamalı psikanaliz alanında özgün yorumlar geliştiriyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları ve Psike İstanbul’un işbirliği ile yayınlanan dizinin ilk kitabı olan Bir Düşünce Bir Usta, Freud ve arkadaşlarının 1902’den itibaren ünlü Çarşamba toplantılarıyla temellerini attığı ve 1910’da Nürnberg’de resmen kurulan Uluslararası Psikanaliz Birliği (International Psychoanalytical Association– IPA)’nin yüzüncü yılında yayınlanmaktadır.
Böylece, bir süre önce Türkiye Psikanaliz Çalışma Grubu olarak IPA ailesine katılan Psike Istanbul bu kitapla, tüm dünyada yüzüncü yıl vesilesiyle yapılan kutlamalara Türkiye’den özgün bir çalışma ile katkıda bulunuyor.