Esneklik Prensibi Çerçevesinde Yargıtay Kararları Işığında Türk İş Hukukunda Çalışma Süreleri ve Yöntemleri Doç. Dr. Serkan Odaman  - Kitap
Esneklik Prensibi Çerçevesinde Yargıtay Kararları Işığında

Türk İş Hukukunda Çalışma Süreleri ve Yöntemleri

1. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
236
Barkod:
9786054354665
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
410,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma "İş Kanununda Normal Çalışma Süreleri" başlıklı birinci bölümünde çalışma süresi kavramı ayrıntılı olarak ele alınmakta ve haftalık ve günlük çalışma süresi, normal çalışma süresinden daha az çalışma süreleri, çalışma süresinden sayılan haller, çalışma süresinden sayılmayan haller, İş Mevzuatında yer alan kurallar belirtilmek suretiyle Yargıtay kararları ışığında irdelenmektedir.
Çalışmanın ikinci bölümü "İş Kanununda Esnek Çalışma Sürelerine ayrılmıştır. Bu bölümde esnekleşme ile mevzuatımıza giren denkleştirme süresi uygulaması, telafi çalışması, kısmi süreli çalışma ile çağrı üzerine çalışma ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.
Üçüncü bölümde ise diğer İş Kanunlarında yer alan normal ve esnek çalışma sürelerine ilişkin düzenlemeler irdelenmektedir. Çalışma konunun genel değerlendirilmesinin yapıldığı sonuç bölümü ile sona ermektedir. Çalışmada yer alan tüm tartışmalı noktalar ile görüşler bu bölümde sistematik olarak sıralanmakta ve böylelikle çalışmanın ilgilisi olan herkese kolaylık sağlaması amaçlanmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çalışma Süresi Kavramı
.
İş Kanununda Esnek Çalışma Süreleri
.
Diğer İş Kanunlarında Normal ve Esnek Çalışma Süreleri
Kitapla İlgili Kategoriler