Muhasebe Sistemleri ve Tekdüzen Hesap Planında Uygulaması Dr. M. Serdar Atay  - Kitap

Muhasebe Sistemleri ve Tekdüzen Hesap Planında Uygulaması

1. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
228
Barkod:
9786050508109
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eser çalışmasında işletmenin gider yerleri, üretim yerleri ve idari yerler olarak bir bütün halinde organize edilmiş. Dolayısıyla çalışmaya yön veren örnek olaydaki gider dağıtımı, genel üretim giderleri dağıtım tablosu olarak değil, gider dağıtım tablosu olarak düzenlenmiş. Yani herhangi bir gider tüketildiğinde o gider üretim ve idari yerlere aynı anda dağıtılıp tek bir tablo üzerinde gösterilmiş.
Gider dağıtım tablosunun bu şekilde düzenlenmesindeki amaç, gider yerlerindeki gider kontrolünde üretim yerleri ve idari yerlerin bütünlüğünün sağlanmasıdır.
Eser çalışmasının asıl amacı, muhasebe biliminde kabul edilen temel dört muhasebe sisteminin (hesap çerçevelerinin) yukarıda belirtilen kriterler dahilinde örnek olayla tanıtılması ve bu sistemlerin Tek Düzen Hesap Planına (çerçevesi) derlenmesidir. Ayrıca bu sistemlerin Tek Düzen Hesap Planına (TDHP) derlemesi yapılırken özellikle TDHP'nda ki bu dört farklı konumla gider yerleri bakımından muhasebe organizasyonu ve kontrolünün (denetiminin) işletmeye ne denli etkin olup olmadığının incelenmesi ve karşılaştırılması hedef alınmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebenin Tanımı ve Sınıflandırılması
.
Maliyet ile İlgili Kavramlar, Maliyet Hesaplanmasının Amaçları ve Aşamaları
.
Muhasebe Sistemleri
.
Muhasebe Sistemleri ile İlgili Örnek Uygulama
.
Muhasebe Sistemlerinin Tek Düzen Hesap Planında Uygulaması