Türkiye'de Hükümetler ve Ekonomi Politikaları (1923 – 2019) Abdullah Takım  - Kitap

Türkiye'de Hükümetler ve Ekonomi Politikaları

(1923 – 2019)

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
493
Barkod:
9786053279716
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
275,00
İndirimli (%10):
247,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de görev yapan hükümetler ve ekonomi politikalarını inceleyen bu çalışma, giriş kısmı hariç üç bölümden oluşmaktadır.
Giriş bölümünde çalışmanın kısa özeti sunulmaktadır.
Birinci bölümde ekonomi politikaları, bu politikalara yön veren teorik tartışmalar, ekonomi-politika ilişkileri, ekonomik performansın politik başarıyı etkileme gücü, yapısal sorunlar ve gelişmiş ülkeler için tasarlanan ekonomi politikalarının gelişmekte olan ülkelerin kalkınma sorunlarına çözüm önerip önermediği tartışılmaktadır.
Türkiye'de yaşanan siyasal gelişmelerin ve uygulanan ekonomi politikalarının tartışıldığı ikinci bölümde, kamu-özel kesim ilişkileri, sınırları belirsiz devlet müdahaleleri ve planlama ile piyasa ekonomisi arasında gidip gelen ekonomik yapı ayrıntılı bir biçimde irdelenmektedir. Bu bölümde demokrasiye yönelik müdahaleler, demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan siyasal partiler, politik aktörler, tek parti ve koalisyon hükümetlerince uygulanan politikalar ve bu politikalarda yaşanan dönemsel kırılmalar açıklanmaktadır.
Çalışmanın son bölümünde ise 2002 yılından itibaren kesintisiz bir biçimde tek başına ülke yönetimini üstlenen AKP döneminde uygulanan ekonomi politikaları incelenmektedir. Ekonomik büyümeden-gelir dağılımına, işsizlikten-enflasyona, dış ticaretten-dış borçlanmaya, tasarruflardan-yatırımlara, cari işlemler dengesinden yabancı sermaye girişlerine, bankacılık sektöründen-döviz kuruna kadar, bir dizi makroekonomik göstergeler yardımıyla bu dönemde yaşanan gelişmeler tartışılmaktadır.
(Tanıtım bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Ekonomi Politikaları
.
Türkiye'de Uygulanan Ekonomi Politikaları
.
Demokrasiye Geçiş Sonrası Ekonomi Politikaları
.
Planlı Kalkınma Dönemi Ekonomi Politikaları
.
Dışa Açılma Dönemi Ekonomi Politikaları
.
2000 Yılı Sonrası Yaşanan Gelişmeler
.
AKP Dönemi Uygulanan Ekonomi Politikaları