Çevre Hukuku Açısından Çevresel Etki Değerlendirmesi Dr. Abdurrahman Saygılı  - Kitap
Çevre Hukuku Açısından

Çevresel Etki Değerlendirmesi

1. Baskı, 
Temmuz 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
340
Barkod:
9789758752225
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
97,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çevresel Etki Değerlendirmesi, daha önce, çeşitli disiplinler açısından incelenmiş olmakla birlikte; ilk kez, hukuk disiplini açısından, bir monografi düzeyinde, incelenmektedir. Çalışma, Türk hukuk literatüründe mevcut olan bir boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır.
Bu çalışma, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında, Prof. Dr. Can Hamamcı’nın danışmanlığında doktora tezi olarak hazırlanmıştır. Söz konusu tez, 27 Nisan 2007 tarihinde, Prof. Dr. Can Hamamcı, Prof. Dr. Metin Günday, Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, Prof. Dr. Nesrin Algan ve Doç. Dr. Cüneyt Ozansoy’dan oluşan jüri önünde savunularak oybirliğiyle kabul edilmiştir.
Gerek tezin yazım aşamasında gerek Enstitüye teslimine kadar geçen süre içerisinde, yukarıda isimlerini zikrettiğim hocalarım, yardımlarını benden esirgemediler. Bu sebeple hepsine teşekkür ederim. Özellikle Cüneyt hoca, Çevre Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığını yürütürken beni hiçbir konuda yalnız bırakmadı ve sahiplendi. Bundan ötürü kendisine minnettarım.
Ayrıca bu çalışma boyunca birçok arkadaşım da bana desteklerini esirgemediler. Arş. Gör. Timuçin Köprülü, çalışmanın son birkaç ayında, istisnasız her gece, Hollanda’dan canlı bağlantıyla bana destek oldu, sıkıntılarımı paylaştı. O yüzden hakkını ödeyemem. Av. Erkan Sökmez ve Aslı Sökmez, konuyla ilgili birçok ingilizce kitabı İngiltere’den bizzat temin ettiler; Arş. Gör. İnci Solak Akman benim elde edemeyeceğim bazı kaynakları benimle paylaşma inceliğini gösterdi; Arş. Gör. A. Ersoy Kontacı yüksek lisans tezini kullanmama izin verdi; Dr. Artuk Ardıçoğlu, Dr. Ayhan Tekinsoy ve özellikle hocam Doç. Dr. Türkan Yalçın Sancar yardım isteklerimi kırmadılar; isteği dışında Fakülteden ayrılmak zorunda kalan kürsü ve oda arkadaşım Av. Buğrahan Eldelekli uzakta da olsa beni unutmadı; dolayısıyla bütün herkese hem teşekkür hem de gönül borcum var. Hepsine teşekkür ederim.
Çevre hukuku, genç bir hukuk dalı olduğu için bu alanda Türkiye’de kaynak bulmak güçtür. Ancak bu konuda oldukça şanslı olduğumu söyleyebilirim. Çünkü A.Ü. Hukuk Fakültesi Kütüphanesi, Fuat Türker gibi bir müdüre sahipti. Onun çalışmaya olan katkısı, bu yüzden çok büyüktür. Kendisine çok teşekkür ederim. Ayrıca İmaj Yayınevi sahibi Mehmet Bağdatlıoğlu bu çalışmayı okuyucuya sunma inceliğini gösterdi. Kendisine ve tüm İmaj Yayınevi çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim.
Son teşekkürü Zeliş’e ve aileme ayırdım. Zeliş, çalışmanın taslaklarını oldukça dikkatli ve titiz bir şekilde okuyarak bana yol gösterdi. Bu çalışmanın oluşumunda onun katkısı çok büyük. Ayrıca, bu çalışma boyunca her türlü halimi çekmek zorunda da kaldı; sırf bu yüzden bile, düzinelerce teşekkürü hak ediyor. Hukuk Fakültesine ayak bastığım günden itibaren sevgi ve desteklerini benden esirgemeyen anneme, babama ve kardeşime borcumu ödeyemem; onlara kucak dolusu sevgiler. Son olarak, Kıbrıs’a yaptığım küçük kaçamakları keyifli bir molaya çeviren Kıbrıs’taki aileme ve yakınlarıma da çok teşekkür ederim.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çevresel Etki Değerlendirmesinin Kurumsal Temelleri
.
Çevresel Etki Değerlendirmesinin Temel Zemini ve Unsurları
.
Çevresel Etki Değerlendirmesi Sürecinin Aşamaları, Katılım ve Temel İlkelerle İlişkisi
.
Çevresel Etki Değerlendirmesinin Türk Hukukundaki Görünümü