Deniz Yolu İle Yolcu Taşıma Sözleşmesinde Taşıyanın Gemi Kazasından Sorumluluğu Melda Taşkın  - Kitap

Deniz Yolu İle Yolcu Taşıma Sözleşmesinde Taşıyanın Gemi Kazasından Sorumluluğu

1. Baskı, 
Kasım 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
280
Barkod:
9786051524405
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
155,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
2002 yılında, Londra'da 1974 tarihli Atina Sözleşmesi'ni tadil etmek üzere yeni bir Protokol kabul edilmiştir. Sonradan, bu Protokolün, 1974 tarihli Sözleşmede köklü sayılabilecek değişiklikler yaptığı gözetilerek bağımsız bir sözleşme olarak kabul edilmesi kararlaştırılmıştır. Geniş katılımın sağlandığı ve 23 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren Sözleşme Türk Ticaret Kanunu'nun deniz yolu ile yolcu taşıma sözleşmelerinin düzenlendiği bölümünün kaynağını teşkil etmektedir. Birkaç hüküm dışında, 2002 Atina Sözleşmesi hükümleri, Türkçeye tercüme edilerek Türk Ticaret Kanunu'na aynen alınmıştır. Diğer taraftan, halihazırda Türkiye'nin de Sözleşmeye taraf olma çalışmaları devam etmektedir.
Bu nedenle, çalışmada, taşıyanın gemi kazasından sorumluluğu incelenirken Türk Ticaret Kanununun ilgili hükümleri ile 2002 Atina Sözleşmesi hükümleri birlikte değerlendirilerek deniz yolu ile yolcu taşıması sözleşmeleri bakımından uygulamada ortaya çıkabilecek ihtilaflar çözüme kavuşturulmaya çalışılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Deniz Yolu ile Yolcu Taşıma Sözleşmeleri ve Deniz Yolu ile Yolcu Taşımalarını Düzenleyen Hükümler
.
Taşıyanın Deniz Yolu İle Yolcu Taşıma Sözleşmesinden Doğan Borçları Ve Sorumluluğu İle Özel Olarak Gemi Kazasından Doğan Sorumluluk
.
Taşıyanın Gemi Kazasından Doğan Sorumluluğunun Kapsamı ve Sorumluluk Davası