Çoksesli Batı Müziğinde Yazım ve Analiz Temel Müzik Teorisi Cilt: 1 Oğuz Usman  - Kitap
Çoksesli Batı Müziğinde Yazım ve Analiz

Temel Müzik Teorisi Cilt: 1

1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
175
Barkod:
9789752475243
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çoksesli Batı Müziğinde Yazım ve Analiz serisi, çoksesli batı müziği eğitiminde gerek ders kitabı olarak gerekse bireysel çalışmalarda kullanılmak üzere hazırlanmış, her biri farklı bir konuya odaklanan kitaplardan oluşmaktadır. Kitaplar detaylı konu anlatımları ve zengin egzersiz bölümleri ile başlı başına bir ders materyali oluşturmaktadır.
Serinin kitapları repertuarla iç içe geçmiş bir öğrenim süreci sunmakta, repertuardan alınmış farklı dönem, stil ve bestecilere ait pasajlar konu anlatımları ve analiz çalışmalarının yanı sıra yazım çalışmalarında da kullanılmaktadır. Ayrıca doğru bir iletişimin temeli olan terminolojiye büyük bir önem atfedilmiş, kullanılan terminolojik ifadelerin İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca karşılıklarının yanı sıra Türkçedeki farklı kullanımları da belirtilmiştir. Bunun yanı sıra ülkemizde ve dünyada öne çıkan farklı yaklaşımlar da yeri geldikçe belirtilmiş ve böylelikle konulara daha geniş bir çerçeveden bakılması sağlanmıştır.
Serinin 'Temel Müzik Teorisi' adlı 1. cildi, doğru bir iletişim için gerekli olan genel bilgilerden başlayarak; majör ve minör diziler, aralıklar, ritmik öğeler, beşli ve yedili akorlar gibi batı müziği eğitiminin temelini oluşturan konuları ele almaktadır.
Kitap, müzik teorisi derslerinde bütünüyle işlenebileceği gibi; armoni, kontrpuan ve müzik analizi gibi derslerde gerekli görülen konuların ele alınması için yardımcı kaynak olarak da kullanılabilecektir.
(Tanıtım Bülteninden)