Müzakere ve Arabuluculuk Ünsal Sığrı, A. Kadir Varoğlu  - Kitap

Müzakere ve Arabuluculuk

1. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
341
Barkod:
9786054627448
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Müzakere iki veya daha fazla kişinin veya tarafın, belirli bir konuda, kabul edilebilir bir uzlaşmaya varmak için yürüttükleri bir süreçtir. Müzakere, Alternatif Uyuşmazlık Çözümü (AUÇ) olarak adlandırılan, idari ve adli yargı kararı olmadan uyuşmazlıkların çözümüne yönelik yöntemlerin birisidir. Diğer AUÇ yöntemleri olan arabuluculuk ve hakemlik (tahkim) de, karşılıklı müzakere eden taraflar ve müzakereler üzerine inşa edilmektedir.
Müzakere süreçleri üzerine inşa edilmekte olan arabuluculuk konusu da, gerek iş çevrelerinde gerekse diplomasi ve hukuk alanında alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemlerinden birisi olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde, “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu” hukuki düzenlemesinin de iş, yönetim çevrelerinde ve toplumdaki uyuşmazlıkların çözümünde güçlü etkide bulunması beklenmektedir. Aralarındaki uyuşmazlığı, kendi istekleriyle ya da bir mahkemenin önerisi ile arabulucunun eşliğinde çözmeye karar veren taraflar, uyuşmazlık konusunu arabulucuya ileterek, tarafsız bir arabulucu eşliğinde, uyuşmazlıklarını tartışma ve kendileri için en iyi çözümü, bulma fırsatı elde edebilirler. Her durumda, arabuluculuk süreci içinde müzakerenin varlığı bir önkoşuldur. Dolayısıyla, arabulucuların da müzakere süreçlerini çok iyi bilmeleri gerekmektedir.
Kitabın başlıca amacı, müzakere ve arabuluculuk tekniklerinin tanımlanması ve karşılıklı her iki tarafın da kazançlı çıkacağı müzakere ve arabuluculuk süreçlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin okuyucuya kazandırılmasıdır.