Ekonomik Katma Değer (EVA) Hesaplanması ve Performans Değerleme Ölçüsü Olarak Kullanılması Dr. Mehmet Sabri Toprak  - Kitap

Ekonomik Katma Değer (EVA)

Hesaplanması ve Performans Değerleme Ölçüsü Olarak Kullanılması

1. Baskı, 
Eylül 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
216
Barkod:
9786052184189
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Küresel ekonomik koşullarda şirketlerin performansa dayalı olarak yönetilmesi hayati bir önem taşımaktadır. Bir performans ölçüsünün etkinliğini belirleyen en önemli kriterlerden biri firma değerini belirleme kabiliyetidir.
EKD, şirketlerin vergi sonrası faaliyet kârı ile bu kârı elde etmek için yatırılan sermaye maliyeti arasındaki fark olarak tanımlanabilir. Kitapta Ekonomik Katma Değer'in finansal performans ölçüsü olarak kullanılmasının önemi ve EKD'nin hesaplanması, İMKB Ulusal Sınai Endeksi'nde 2004-2009 döneminde yer alan 126 firmanın üçer aylık verileri üzerinde, uygulamalı olarak aşama aşama anlatılmaktadır.
Kitapta çalışma kapsamındaki şirketlerin EKD'sinin hesaplanması aşamasında sermaye maliyeti hesaplanırken literatürde daha önce olmayan yeni bir yaklaşım geliştirilmiş. Kitap bu yönüyle konuya ilişkin daha önce yapılan tüm çalışmalardan farklılaşmakta ve alanında özgün bir niteliğe sahip olmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Performans Değerlemesi ve Ekonomik Katma Değer
.
Ekonomik Katma Değerin Öğelerinin Hesaplanması
.
İMKB Ulusal Sınai Endeksinde Yer Alan Şirketlerin Ekonomik Katma Değerlerinin Hesaplanması