Tasarrufun İptali Davaları (İİK 277 – 284) Talih Uyar  - Kitap

Tasarrufun İptali Davaları

(İİK 277 – 284)

6. Baskı, 
Şubat 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
236
Barkod:
9786051684901
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu küçük 'kitapçık'ta "Tasarrufun İptali Davalan"na (İİK. m.277-284) ait 'Dilekçe Örneği' -açıklamalı biçimde- sunulmuştur.
Borçlarını ödememek için malvarlığını alacaklılardan kaçıran ve bu suretle onlara zarar veren kötü niyetli borçlular (ve onlarla işbirliği içinde bulunan) üçüncü kişilere karşı uygulamada çok sık açılan bu davaların gerek açılması, gerekse yargılaması sırasında çok fazla hata yapıldığı görülmektedir.
Yargılama sonunda verilen hatalı kararlar nedeniyle, Yargıtay'ca pek çok bozma kararı verilmekte, bu suretle alacaklıların alacağına kavuşması gecikmektedir.
"Tasarrufun İptali Davası "na ait hazırlanıp bu küçük kitapçıkta sunulan 'dilekçe örneği'nde bu davanın ' hangi yetkili ve görevli mahkemede açılabileceği', 'davacı'' ve 'davalı'nm kim(ler) olabileceği, 'davanın konusu'nun nasıl belirtileceği, 'davanın dayandığı olaylar'm nasıl açıklanacağı, 'davanın dayandığı kanıtların nasıl gösterileceği, 'hukuki sebep'm, 'sonuç ve istemem nasıl belirtileceği, ayrıntılı olarak -bu konudaki eser ve bilimsel görüşler ile Yargıtay içtihatlarına atıfta bulunularak- açıklanmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler