Genel Muhasebe Tekdüzen Muhasebe Sistemi ile Uyumlu Yrd. Doç. Dr. Cihat Kartal, Yrd. Doç. Dr. M. Serdar Atay  - Kitap

Genel Muhasebe

Tekdüzen Muhasebe Sistemi ile Uyumlu

1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
413
Barkod:
9789754647037
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Muhasebe eğitimi alan yükseköğretim öğrencileri ile mesleki ve mesleki seçme sınavlarına hazırlık yapanlar için hazırlanan bu kitap, temel muhasebe bilgileri ile "Tek Düzen Hesap Planı" çerçevesinde uygulamalı olarak hesapları tanıtmayı amaçlamaktadır.
Üç temel bölümden meydana gelen kitap, birinci bölümünde; işletme ve muhasebe ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. Bu bölümde, muhasebe sistemine uygun sıralı bir anlatımla temel konular açıklanmıştır. Muhasebe sisteminde kullanılan defterler ve ispat edici belgeler örnekleriyle tanıtılmış, hesap ve mali işlem konuları ile mali tabloların akabinde temel muhasebe süreci, vergi türleri ve beyannameler açıklanmıştır. Anlatım ve uygulamalarda muhasebenin kuramsal yapısı çift taraflı kayıt esası üzerine kurulmuştur.
Kitabın ikinci bölümünü bilanço ve gelir tablosu hesapları oluşturmaktadır. Hesap aktarımları "Tek Düzen Hesap Planı" sistematiği içinde yapılmıştır. Üçüncü ve son bölüm maliyet hesapları ile nazım hesaplardan oluşmaktadır. Hesapların açıklamalarında, 5024 sayılı kanunla yürürlüğe giren enflasyon muhasebesi uygulamalarında kullanılan hesaplara da yer verilmekle beraber TMS/TFRS hükümleri çerçevesinde eklenen ve kaldırılan hesaplar dikkate alınarak TDHP' nin gerçeğe daha uygun olacak şekilde yansıtılmasına dikkat edilmiştir. Örnek uygulamalarda yeni TTK'nun ilgili maddeleri göz önünde tutulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşletme ve Muhasebe ile İlgili Genel Konular
.
Mali Tablolarda Yer Alan Hesaplar
.
Maliyet Hesapları ve Nazım Hesaplar