İşletme Birleşmeleri Doç. Dr. Aydın Karapınar  - Kitap

İşletme Birleşmeleri

1. Baskı, 
Eylül 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
280
Barkod:
9799756009665
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, işletme birleşmeleri, IFRS 3'de yapılması düşünülmekte olan değişiklikler baz alınarak açıklanmıştır. Standardın, mevcut uygulamadan farklı yönleri ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Böylece, yapılması düşünülen düzenlemelerin amacı ve uygulama şekli ortaya konmaya çalışılmıştır. Ayrıca, ülkemiz uygulamalarındaki işletme birleşmeleri de inceleme konusu yapılmış ve IFRS'ına uyum konusunda yapılması gerekenler ortaya konmaya çalışılmıştır.
Kitap üç kısım on üç bölümden oluşmaktadır. Birinci kısımda, işletme birleşmeleri genel olarak ele alınmış, birleşme türleri ekonomik açıdan ve muhasebe açısından bölümlendirilmiştir.
İkinci kısımda, işletme birleşmeleri ülkemiz mevzuatı açısından incelenmiştir. Bu anlamda, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Vergi Mevzuatı ve Rekabet Hukuku inceleme konusu yapılmıştır. Ayrıca, Türk Ticaret Kanunu Değişiklik Taslağı'nın konuya ilişkin hükümleri de açıklanmıştır.
Üçüncü kısımda, IFRS açısından işletme birleşmeleri ele alınmıştır. Bu amaçla, öncelikli olarak standartların gelişimi ve genel hükümleri incelenmiştir. IFRS 3 taslağının getirdiği önemli düzenlemelerden biri olan işletmelerin gerçeğe uygun değerle değerlenmesi konusu ayrı bir bölümde ele alınmıştır. Daha sonra, birleşme türlerine göre, yapılması gerekli olan işletmeler örneklerle ayrıntılı olarak açıklanmıştır. En son olarak, genel uygulama örneklerine yer verilerek, konunun bir bütün halinde görülmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Son olarak sonuç ve değerlendirmelere yer verilmiştir.