Açıklamalı – İçtihatlı Ceza Mahkemelerinin Görevine Giren Vergi Kaçakçılığı Suçları Nuri Ok, Ahmet Gündel  - Kitap
Açıklamalı – İçtihatlı

Ceza Mahkemelerinin Görevine Giren Vergi Kaçakçılığı Suçları

1. Baskı, 
Nisan 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23.5
Sayfa:
973
Barkod:
9789753474696
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Özellikle vergi kaçakçılık suçlarının genel suç teorisinde konumlarını irdeleyen, hukuki yapılarını belirleyen kapsamlı eser sayısı, gereksinimi karşılayacak düzeyde değildir. Ancak ceza davalarında artışa bağlı olarak hukuksal ve olgusal sorunların çözümünde yol gösterici örnek Yargıtay içtihatlarında ciddi artışlar olmuştur.
Bu kitapta; kararlarda isabeti ve uygulamada birliği sağlamada önemli rolü olan Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve Ceza Dairelerinden seçilmiş örnek içtihatlara fazlaca yer verilmiştir. Ayrıca vergi kaçakçılık suçlarının genel suç teorisindeki yerlerine, hukuki yapılarındaki özelliklere, yasal öğelerine ve bunlarla ilgili çıkması olası sorunlara geniş bir şekilde değinilmiştir. Temel amaç, bilgi birikimi ve Yargıtay içtihatlarını aktarmak, böylece çözüme yardımcı olmak ve tartışma ortamı yaratmaktır.
Eser; Hakim, Cumhuriyet Savcısı, Avukat, Vergi İdaresi Yöneticileri, Vergi Denetim ve İnceleme Elemanları, Vergi Mükellefi Gerçek Kişiler, Tüzel Kişiliğe Sahip Olan Şirketler, Tüzel Kişiliği Olmayan Dernek, Vakıf Gibi Kuruluşların yöneticileri ve temsilcileri ve bunların işlerini takip eden ve türlü biçimlerde yardımcı olan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir ve ilgililere en büyük yardımcı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kaçakçılık Suçlarının Kovuşturulmasında Usul
.
Vergi Suçlarında Görev
.
Vergi Suçlarında Cezai Sorumluluk – Suç Faili
.
Vergi Suçlarında Tekerrür ve İçtima
.
Vergi Hukukunda Mücbir Sebepler
.
Vergi Kaçakçılığı Suçları
.
Vergi Suçlarına Katılma
.
Vergi Mahremiyetinin İhlali Suçu
.
İlgili Diğer Kanunlar