Eser Sözleşmesi Yaşar Engin Selimoğlu  - Kitap

Eser Sözleşmesi

5. Baskı, 
Mayıs 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
656
Barkod:
9786257595124
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
594,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir bedel karşılığında; eskiyen ayakkabıyı tâmir ettirmekten, diş ve organ protezi ile estetik ameliyat yaptırmaktan, fotoğraf ve video çekiminden, arsa payı karşılığı inşaat yaptırmaktan, bina, yol, liman, asma köprü, havaalanı, tünel, baraj ve nükleer santral inşaatına kadar, küçükten büyüğe, akla gelebilecek olumlu-olumsuz tüm yapım işleri, eser (istısnâ) sözleşmesinin konularını oluşturur.
Görevli Dairenin, tarihleri ne olursa olsun, ilkelerini içeren ve güncelliklerini koruyan emsal nitelikteki kararlarına da, mümkün olduğu ölçüde, kitapta yer verilmiş.
Kitabın nüvesini, ders notları oluşturmaktadır. Kitap, bu niteliği itibarıyla bir içtihat kitabı olmaktan ziyade; okurları, eser sözleşmesi ile tanıştırmayı amaçlamaktadır.
6098 sayılı (yeni) Türk Borçlar Kanunu'na göre yeniden düzenlenen ve eski - yeni madde karşılaştırması yapılan kitap, bu 5. baskısında da bir kez daha gözden geçirilmiş ve yenilenmiş.
Konular, dokuz bölüm hâlinde ele alınmış ve sözleşmenin, doğumundan ölümüne kadar olan tüm yaşamı, sıra takip edilerek, sunulmaya çalışılmış ve daha iyi anlaşılabilmesi için de, zorunlu olarak, bazı tekrarlar yapılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Eser Sözleşmesinin Tanımı ve Kavramlar
.
Eser Sözleşmesinin Kurulması
.
Eser Sözleşmesinde Tarafların Borçları ve İfa
.
Eser Sözleşmesinde Direnim (Temerrüt)
.
Alacağın Devri ve İnşaat Sözleşmesinden Dönmenin Üçüncü Kişilere Etkisi
.
Eser Sözleşmesinde Kazâ ve Sonuçlarından Sorumluluk
.
Eser Sözleşmesinin Sona Erme Hâlleri
.
Eser Sözleşmesinden Kaynaklanan Uyuşmazlıklarda Yargı Yolu, Görev ve Yetki
.
Sözleşme Örnekleri ve Yapım İşleri Genel Şartnamesi