İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları  Mesut Balcı, Birol Soner, Bahri Aydoğan, Ahmet Yener  - Kitap

İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları

1. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1526
Barkod:
9786050504255
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.650,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde gerçekleşen iş kazaları veya meslek hastalıkları dünya sıralamasında üst sıralardadır. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliği hukuku son derece önemli bir hale gelmiştir.
Bu kitap, Yüksek Dairenin bu sorunlar karşısında sonuca vardığı çözümlemelerini ve bu davalara uzun yıllardan beri temyiz merci olarak bakmaktan kaynaklanan birikimini bir nebze ışık tutması için uygulayıcılara aktarmak amacıyla hazırlanmış.
"İş Kazalarından veya Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları" adlı bu kitapta Yüksek Daire Kararlarında sadece manevi tazminatla ilgili bölümler özetlenmemiş. Anlatımlarda ve kararlarda, manevi tazminat talepleri dışında, diğer konulara da ışık tutacak şekilde yer verilmiş. Böylelikle manevi tazminat davalarında karşılaşılan sorunlar yanında, okuyucunun diğer konularda da daire uygulamaları konusunda bilgi sahibi olması amaçlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Asıl İşveren – Alt İşveren
.
Yapı Denetim Şirketinin Sorumluluğu
.
Rödovans Sözleşmesinde Sorumluluk
.
İbra, Zamanaşımı, Müteselsil Sorumluluk