Aile Hukuku İle İlgili Anayasa Mahkemesi Kararları Ayça Özdoğan, Begüm Tekin  - Kitap

Aile Hukuku İle İlgili Anayasa Mahkemesi Kararları

1. Baskı, 
Ocak 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
127
Barkod:
9786258385526
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada aile hukuku ile ilgili davalarda Anayasa Mahkemesine (AYM) yapılan bireysel başvurular ve bu başvurular üstüne AYM tarafından verilen kararlar üzerinde bir inceleme yapılmıştır.
İncelemenin amacı uygulamacılara, hangi durumlarda bireysel başvuru yoluna gitmelerinin doğru olacağı, bireysel başvuru yoluna giderken hangi hususları gözetmeleri ve hangi hatalardan kaçınmaları gerektiği konularında mütevazı bir rehber ortaya koymak ve bu sayede aile hukuku alanında çalışan avukatları bireysel başvuru yolunu daha sık kullanmaya teşvik etmektir.
İncelenen kararlar haklar başlığı altında değil, aile hukukuna ilişkin başlıklar altında toplanmıştır. Şüphesiz kararların bu şekilde tasnif edilmiş olması, aile hukukuna ilişkin farklı başlıklar altında aynı hak ihlallerinin ele alınmasına sebep olmasından dolayı eleştirilebilir. Ancak çalışma AYM kararlarına aile hukuku penceresinden bir bakış olduğundan ve çalışmanın öncelikli hedef kitlesi de aile hukuku alanında çalışan avukatlar olduğundan tercihimiz bu şekilde olmuştur.
Kitapla İlgili Kategoriler