Örgütlü Suçlar Ahmet Hartavi  - Kitap

Örgütlü Suçlar

4. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
202
Barkod:
9786257088541
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
243,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, insanların toplum ve devlet düzenini oluşturmasıyla birlikte başlayan ve toplumun sosyal, ahlaki ve ekonomik değerlerini tehdit eden, organize ve uluslararası boyutu ile terörizm yöntem ve aşamaları çeşitlenerek; günümüzde devletleri tehdit aşamasına gelen dolayısıyla mücadelesi önem arz eden günümüzün en tehlikeli suçlarından biri olan, Türk Ceza Kanunu'nun 220. ve 314. maddelerinde düzenlenen suç örgütü ve silahlı suç örgütü konusu ele alınmış. Bununla birlikte Türk Ceza Kanununda ve Terörle Mücadele Kanununda düzenlenen örgüt çerçevesinde işlenen diğer suçlara da değinilmiş.
Suç örgütü ile ilgili suçların küresel ve organize bir suç olması özelliğinden dolayı örgütün tespiti noktası çok zordur. Bu bağlamda, örgütlü suçlar ile mücadele kapsamında Türk Ceza Yargı Sistemi açısından örgütün yeri ve yapılan güncel düzenlemeler incelenmiş.
Suç örgütleri ile mücadelede uluslararası gelişmelerin takip edilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi, ulusal mevzuatımız suç örgütlerini Önleyici tedbirleri yeniden gözden geçirilmesi ve örgüt ile mücadelede eksik kalan, gerekli görülen hukuksal düzenlemelerin yapılması sonucuna ulaşılmış.
Kitapta, her şeye rağmen adaletin tecelli etmesi için olması gerekenler anlatılmaya çalışılmış. Çalışma da diğer uygulayıcıların karşılaşılabilecekleri sorunlarda, onlara yardımcı olma gayesi güdülmüş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Örgüt Kavramı, Tarihsel Gelişimi ve Çeşitleri
.
Türk Ceza Kanunu'nda ve Terörle Mücadele Kanunu'nda Suç Örgütü İle İlgili Suçlar
.
Örgüt Suçları Açısından Ceza Muhakemesi Kanunu
.
Örgüt Suçları Açısından ve Adli Suçlar Açısından İnfaz Hükümlerinin Uygulanması