Rasyonel Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji Cilt:3 Prof. Dr. S. Oğuz Kayaalp  - Kitap
Rasyonel Tedavi Yönünden

Tıbbi Farmakoloji Cilt:3

7. Baskı, 
Ağustos 1997
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
920
Barkod:
9789759534103
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Rasyonel Tedavi Yönünden TIBBİ FARMAKOLOJİ Kitabının' 7. Baskısı, üçüncü cildi ile tamamlanmaktadır. Kitap bu yıl yirmi yaşına basmıştır. Türkiye koşullarında bir yazdın kitabı, her baskısında yenilemek ve güncel tutmak için verdiği emekle bu kadar uzun süre yaşatmasının zorluğunun takdirini okuyucu' ya bırakıyorum.
Avrupa'nın en eski kitap yayınlayıcılarından birinin logosunda "her satışta bir tohum ekiyorum" yazar. Tohumlar gibi kitaplar da ancak, iyi hazırlanmış ve işlenmiş yeterli kültür ortamlarında gelişebilir ve büyüyebilir. Türkiye'de kitabın okuyucularını teşkil eden tıp, eczacılık ve diğer sağlık mesleği mensupları düzeyinde gelişmiş bir kültür ortamının ve eser değerlendirmesini bilen seçkin okuyucu kitlesinin varlığı sayesindedir ki kitap bunca yıl canlılığını ve ilgi odağı'olmayı sürdürmüştür. Bu saptamayı yapmakla övünç duyuyorum.
Kitabım hakkında–benim kulağıma gelen önemli bir "eleştiri" kitabın çok geniş ve hacimli olmasıdır. Ancak bir tıp kitabının misyonu, ele aldığı konuları elverdiğince bütün yönleri ile sunmak, okuyanı bilgiye doyurmak ve kitaptan aldığı bilgileri mesleki etkinlikleri sırasında kendine güvenerek uygulayabilir hale getirmektir.
Bu nedenl.e kitap yirmi yıldır bir klasik farmakoloji ders kitabının ötesine taşan bir yaklaşımla düzenlenmiştir. Hepsi bir seferde veya bir öğretim yılında okunacak bir kitap değildir. İlgili fakültelerin öğ–rehcilerine bir yıllık temel farmakoloji eğitimi sırasında kitabın 104 konusundaki açıklamaların yaklaşık yarısı yeterlidir. Temel bilgi dışında kalan, ilacın kullanıldığı klinik durumların açıklanması, ilacın terapötik etkisinin dayandığı fizyöpatolojik zeminin aydınlatılması ve ilacın uygulamalı farmakoloji anlamındaki klinik farmakolojisi ile ilgili bölümleri, temel farmakoloji eğitimini tamamlayanların, eğitim yılına, mesleki durumuna ve beklentilerine göre gerektikçe okumaları tavsiye edilir. Kitabın ders kitabı niteliği yanında, bilgi çeşitlemesiyle ve müstahzar listeleriyle referans kitabı olmasına da önem verilmiştir.