Seri Muhakeme Usulü Gülsüm Soylu Ünver, Seçil Nergiz Karaman Engür  - Kitap
1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
224
Barkod:
9786257088602
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
270,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
17. 10. 2019 tarihli 7188 sayılı Kanun ile 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun mülga 250. maddesi seri muhakeme usulü başlığı ile yeniden düzenlenmiş ve seri muhakeme usulü hukuk sistemimize dahil edilmiş.
Daha önce Fransa, Almanya gibi ülkelerde benzer şekilde uygulama yeri bulmuş seri muhakeme usulü de klasik ceza muhakemesine alternatif olarak geliştirilen kısaltılmış ve hızlandırılmış bir muhakeme usulüdür. Hukuk sistemimizde daha önce yer almış ve hâlen uygulanan alternatif yöntemler bulunmakta ise de, seri muhakeme usulü yapısı itibariyle farklılık göstermektedir ve yöntemi, uygulayıcılar açısından yenilikler içermektedir. Bu sebeple birer uygulayıcı olarak kitaba başlarken amaç yine uygulamaya yönelik bir çalışma yapmak olsa da, seri muhakeme usulü konusunda yapılan araştırmalar ve tükettiğimiz kaynakların içeriği, çalışmanın derinleşmesini ve usulün kısmen teorik açıdan da ele alınması gerekliliğini ortaya çıkarmış.
Buradan hareketle kitap da ceza muhakemesi sistemimize yeni giren seri muhakeme usulü ayrıntılı bir şekilde anlatılmaya çalışılmış ve karşılaştırmalı hukuktan da örnekler verilerek klasik muhakemeye alternatif diğer yöntemlerle seri muhakeme usulünün karşılaştırılması yapılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Ceza Muhakemesi Hukukunda Seri Muhakeme Usulü
.
Seri Muhakeme Usulünün Koşulları
.
Seri Muhakeme Usulünün Uygulanması
.
Klasik Muhakemeye Alternatif Diğer Yöntemlerle Seri Muhakeme Usulünün Karşılaştırılması
.
Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanunu
.
Ceza Muhakemesinde Seri Muhakeme Yönetmeliği