Alman Ceza Hukukunda Yargı Yetkisi Yoluyla Adaletin İşleyişini Saptırma Suçu (StGB –339 Adalet Sapkınlığı Akgün Bilgin, Saliha Gülfırat  - Kitap
Alman Ceza Hukukunda Yargı Yetkisi Yoluyla Adaletin İşleyişini Saptırma Suçu (StGB –339

Adalet Sapkınlığı

1. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
110
Barkod:
9786258200843
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yargı eliyle adaletin işleyişini veya gidişatını engelleme, adaleti saptırma veya genel tabirle adalet sapkınlığı, bir davanın yürütülmesinde veya karara bağlanmasında bir tarafın lehine veya aleyhine kanunun hâkimler ve yargıçlar tarafından kasıtlı olarak yanlış uygulanmasıdır. Burada kanuna aykırı hareket etmek cezai sorumluk doğurmaktadır. "Adalet Sapkınlığı" hem ceza hukuku, hem ceza adaleti, hem de kamuoyu vicdanı alanında hukuk ve yargı örgütünün eko-sistemine zarar veren kriminolojik bir kavramdır.
Adaletin sağlanamamasıyla sonuçlanan veya sonuçlanması amaçlanan sapkın davranışlarda bulunmak, ceza adaleti sistemi, hukuk tarihi ve hukuk felsefesi tarafından her zaman tarihsel olarak ciddi bir şekilde de ele alınmıştır.
Bu kitabımda, yargı bağımsızlığının öneminden ve FETÖ - Fetullahçı Terör Örgütünün Türkiye Cumhuriyeti yargı teşkilatına ve Türk yargısına verdiği zarardan yola çıkarak, Almanya'nın hukuk tarihinden ve ceza hukukundan örnekler vererek, adaletsizliğe karşı farkındalık eksikliğine ve adalet sapkınlığı ile etkin mücadele yöntemlerine dikkat çekmek için yazdım.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Doğal Hukuk ve Adalet
.
Hukuksuzluğun Yasallaştırılması
.
Siyaset ve Hukuk Arasında Adalet
.
Hukuk ve Adalet Arasındaki Sorunlar
.
Adaletin "Değerler", "Erdemlik" ve "Amaçlar" Sorunu
.
Adaletsizlik Duygusu
.
Hakimlerin ve Savcıların Kalite Sorunları
.
Kanun ve Hukuk Sistemi Adaletsizliği
.
Hukuk Sistemi Adaletsizliği ile Mücadele Yöntemleri
Kitapla İlgili Kategoriler