Uluslararası Hukukta Mülteci ve Sığınmacıların Geri Gönderilmemesi İlkesi (Non–Refoulement) Dr. Gökhan Taneri  - Kitap
Uluslararası Hukukta

Mülteci ve Sığınmacıların Geri Gönderilmemesi İlkesi

(Non–Refoulement)

1. Baskı, 
Nisan 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
272
Barkod:
9786054490318
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Mültecilerin kabulü, temel insan hakları problemi olmasına rağmen, mülteci haklarının gelişimini siyasi politikalar belirlemektedir. Mülteci zaten kendi ülkesinde zulme uğramak korkusunda olan kişi olduğundan, bunun kabul eden ülke yönünden doğal sonucu, kişinin zulme uğrayacağı ülkeye gönderilmemesidir.
İşte bu çalışmanın esas konusu, “Geri Gönderme Yasağı” olarak tanımlanan ancak sözleşmede ve doktrinde Fransızca’daki anlatım bütünlüğü bozulmaksızın “Non–refoulement” tabiri kullanan uluslararası hukuk temel ilkesidir.
Konunun Türk hukukunda yeteri kadar incelenmemiş olması, Türkiye’nin mültecilik ve göçmenlik konularının kaynağı. Hedefi ya da transit ülkesi olmasına rağmen gereken ilginin gösterilmemiş olması çalışmanın eksikliği olarak görülebilir. Ancak bu konuda, özellikle İngilizce çalışma yapan ve uluslar arası hukuk alanında ön plana çıkan hukukçuların çalışmaları değerlendirilmiştir.
Olay incelemeleri, hukuki görüşler, hukuki dayanaklar, andlaşmalar, yönergeler, talimatlar çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen okurlara, yararlanabilecekleri güncel ve kapsamlı bir kaynak sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avrupa Mülteci Hukuku
.
Türk Mülteci Hukuku
.
Uluslararası Hukukta İşkence ve Geri Göndermeme İlkesi
.
A.İ.H.M. Kararları Gereğince Geri Göndermeme İlkesi