Yazılı Yanıt Soruları Bağlamında Avrupa Parlementosu'ndaki Türkiye Karşıtı Yunan ve Rum Uğraşları Dr. Halis Ayhan  - Kitap
Yazılı Yanıt Soruları Bağlamında Avrupa Parlementosu'ndaki

Türkiye Karşıtı Yunan ve Rum Uğraşları

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
254
Barkod:
9786257088633
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
162,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yunan ve Rum milletvekillerin AP'deki eylemleri ‘su uyur düşman uyumaz' atasözüne birebir uymaktadır. Onlar, Türkiye karşıtlıklarını, verdikleri Yazılı Yanıt Sorularında açıkça ortaya koymaktadırlar. Her olayı, AB'nin malî yardımı durdurma, üyelik müzakerelerini askıya alma-kesme, en azından Türkiye'yi kınayan bir açıklama yapmasını sağlamak suretiyle Türkiye'ye yaptırım uygulaması için kullanmaktadırlar. Ayrıca Yunan ve Rumlar gerek Yunanistan gerekse Kıbrıs konularında yekvücut davranmakta, sorularını AB çıkarlarından çok kendi ulusal çıkarları için bir araç olarak kullanmaktadırlar. Soruları incelendiğinde görülmüştür ki, Türkiye lehine olan hiçbir soru ve istek yoktur. Çünkü onlar için, Türk'ün varlığı kabahattır.
Milletvekillerin AB kurumlarına soru sorma hakkı vardır. Soruların ezici çoğunluğu Avrupa Komisyonu'a sorulur. Komisyon'un/AB'nin yanıtları ise daha genel ve nesneldir. Pek çok yanıtında, sorunun tam yanıtını vermek yerine, ‘barışçıl' ve ‘iyi komşuluk'tan bahsetmektedir. Bu itibarla yanıtları çok kez tıpa tıp aynıdır. Elbetteki Türkiye'yi suçlayıcı yanıtları da fazladır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Siyasi Kümelerdeki Yunan ve Rum Etkinlikleri
.
Milletvekillerin Bireysel Bir Etkinliği: Yazılı Yanıt Sorusu