Kadınsız Kentler Toplumsal Cinsiyet Açısından Belediyelerin Politika ve Bütçeleri Gülay Günlük Şenesen, Yelda Yücel, Ayşegül Yakar Önal, Nuray Ergüneş, Burcu Yakut Çakar  - Kitap

Kadınsız Kentler

Toplumsal Cinsiyet Açısından Belediyelerin Politika ve Bütçeleri

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
406
Barkod:
9786053994688
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmaya zemin oluşturan araştırmayı yürütenler, Birleşmiş Milletler Ortak Programı, Kadın Dostu Kent Projesi kapsamındaki Kars, Şanlıurfa, Nevşehir, İzmir, Samsun ile bu kapsamda olmayan komşu kentlerin, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Manisa ve Ordu'nun belediye plan ve programlarını toplumsal cinsiyet perspektifi ile kadınların yapabilirlikleri açısından incelenmiş. Belediye bütçelerinin yapısı yine kadınların dirliği gözetilerek ayrıştırılmış. Kent merkezlerine ziyaretler yapılarak, hizmet sunanlar ile hizmetten yararlananların görüşleri karşılaştırıldı; günlük yaşamda, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından gözlemler yapılmış.
Araştırma kapsamında, sözkonusu kentlerin çeşitli maddi göstergeler açısından gelişme ve iyileşme eğilimine rağmen, toplumsal yaşam bağlamında aslında eşitlik tesis etmekten uzak, birer "kadınsız kent" görünümü taşıdığı sonucuna varılmış. Eşitlikçi yerel politika tasarımı ve uygulaması için öneriler sunulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe, Gülay Günlük–Şenesen
.
Yapabilirlikler ve Dirlik: Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçelemede Alternatif Bir Yaklaşım, Yelda Yücel
.
Türkiye'de Dirlik Temelli Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme, Yelda Yücel – Ayşegül Yakar Önal
.
Kent Örnekleri