Hayat Dışı Sigorta Şirketlerinde Teknik ve Diğer Karşılıkların Kurumlar Vergisi Açısından Değerlendirilmesi Dr. Cengiz Erten  - Kitap
Hayat Dışı Sigorta Şirketlerinde

Teknik ve Diğer Karşılıkların Kurumlar Vergisi Açısından Değerlendirilmesi

1. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
354
Barkod:
9786054354757
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
585,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada Türk Sigorta Sektöründe Hayat Dışı branşlarda faaliyet gösteren Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin mali tablolarında yer alan Teknik ve Diğer Karşılıkların Kurumlar Vergisi karşısındaki durumu incelenmiş ve bu karşılıkların kurum kazancı üzerindeki etkileri açıklanmaya çalışılmıştır. Teknik ve Diğer Karşılıkların kurum kazancının tespitinde gelir veya gider olarak dikkate alınabilmesi için mevcut olan düzenlemelerin değerlendirilmesinde, verginin yasallığı ilkesi her aşamada kaynak oluşturmuştur.
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 8. Maddesinin (e) bendi ile kurum kazancının tespitinde ayrıca indirim konusu yapılacak olan Sigorta Teknik Karşılıkları ile ilgili düzenlemelerin, verginin yasallığı ilkesinin bir sonucu olarak belirginlik içermesi gerektiği halde, sigortacılık mevzuatı ve uygulamalarına bırakılmış olması, düzenleme ve uygulamaların hukukun genel ilkeleri açısından da ayrıca incelenmesine yol açmıştır.
Hayat Dışı Sigorta Şirketlerinin mali tablolarında yer alan ve Sigortacılık mevzuatına göre düzenlenmiş bulunan Teknik ve Diğer Karşılıkların Kurumlar Vergisi açısından değerlendirilmesi ile ilgili çalışma, öncelikle doktora tezi olarak kapsamlı bir şekilde incelenmiş ve "Sigorta Hukuku'nun Kaynakları" başlıklı birinci bölümün ilavesi ile birlikte kitaplaştırılarak okurların bilgi ve beğenisine sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sigorta Hukukunun Kaynakları
.
Karşılıklar
.
Teknik ve Değer Karşılıkların Avrupa Birliği Uygulamaları
.
Elementer (Hayat Dışı) Şirketlerce Ayrılan Teknik Karşılıklar