Kıdem Tazminatı İhtilafları ve Çözüm Yolları İsa Karakaş  - Kitap

Kıdem Tazminatı İhtilafları ve Çözüm Yolları

1. Baskı, 
Nisan 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
443
Barkod:
9789756385890
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kıdem tazminatı, iş hukukumuz ile özdeşleşmiş, çalışma hayatımızın en önemli müesseselerin başında gelmektedir. Bu tazminat; işçiler ya da bunların hak sahipleri açısından bir güvence, işverenler açısından ise önemli bir maliyet özeliği arz etmektedir.
Çalışma hayatında işçi ile işverenler arasında vuku bulan uyuşmazlıkların başında kıdem tazminatı gelmektedir. Buna karşın bu konuda hemen hemen hiç bir güncel eser bulunmamaktadır.
Yaklaşık onbir yıllık mesleki yaşamımda, gerek işçilerin gerekse işverenlerin en çok kıdem tazminatı ile ilgili konularda tereddütlere düştüklerine muttali olmam ve her zaman başta gelen görevimin eğitim olduğu hareket noktasıyla, iş hukukuyla ilgili yoğun lisans ve yüksek lisans eğitimim ile mesleki tecrübelerimin birlikte değerlendirilmesi isteği, bu eseri vucuda getirmiştir.
Kitap, herkesin rahatlıkla anlayabileceği ve kullanabileceği şekilde dizayn edilmiştir. Kıdem tazminatı ile ilgili çok sınırlı bir yasal düzenleme olması nedeniyle, özelikle ihtilaf konularına yönelik çok sayıda yargı kararlarına yer verilerek, ilgililerin aradıkları cevapların karşılanmasına çalışılmıştır. Kitapta kıdem tazminatına hak kazanma şartlarından, hesaplanmasına; vergilendirilmeden SSK primi kesilip kesilmeyeceğine kadar bir çok uygulama konusuna yer verilmiştir.
Diğer yandan kıdem tazminatı hakkının yasal yollardan talebine yönelik, başvurulacak mercilere, nasıl ve ne şekilde başvurunun yapılacağı örneklerle izah edilmiş bu konuda gerekli mevzuata da yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kıdem Tazminatına Hak Kazanma Koşulları
.
Kıdem Süresinin Hesaplanması
.
Askerliğin Kıdeme Etkisi
.
Kıdeme Esas Alınan Ücret ve Etkileri
.
Kıdem ve İhbar Tazminatlarının SSK Primi Karşısındaki Durumu
.
Kıdem ve İhbar Tazminatının Muhasebeleştirilmesi
.
Kıdem Tazminatı Zamanaşımı
Kitapla İlgili Kategoriler