İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'nin Verdiği Kararlar Prof. Dr. Nuray Ekşi  - Kitap

İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'nin Verdiği Kararlar

1. Baskı, 
Ağustos 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
179
Barkod:
9786054396160
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'nde, mülteci ve sığınmacılar tarafından Türkiye aleyhine açılan davalarda verilen kararlar üç ayrı kitapta toplanmıştır. İlk olarak, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Abdolkhani ve Karimnia v. Türkiye Davası: Mülteci ve Sığınmacı Hukuku Açısından Değerlendirme" adlı kitabımız yayınlanmıştır. Ardından, İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'nin 19 Ocak 2010 tarihinde Z.N.S. v. Türkiye davasında verdiği kararın Türkçe tercümesi ve İngilizce metninden oluşan ikinci kitabımız 2010 yılında yayınlanmıştır.
İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi, sığınmacılar tarafından Türkiye aleyhine açılan dört ayrı davayı 13 Nisan 2010 tarihinde karara bağlamıştır. Sözünü ettiğimiz iki kitabın devamı niteliğinde olmak üzere, üçüncü kitabımızda, İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi tarafından 13 Nisan 2010 tarihinde ahili v. Türkiye; Kesmiri v. Türkiye; Ranjbar ve Diğerleri v. Türkiye; Tehrani ve Diğerleri v. Türkiye davalarında ard arda verilen kararların Türkçe tercümeleri ile İngilizce metinleri yer almaktadır.
Bu kitap, serinin dördüncü kitabını oluşturmaktadır. Bu kitapta, İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'nin, Alipour ve Hosseinzadgan v. Türkiye; D.B. v. Türkiye; Dbouba v. Türkiye ve M.B. v. Türkiye davalarında 15 Haziran ve 13 Temmuz 2010 tarihlerinde verdiği dört kararın Türkçe tercümesi ve İngilizce metinleri yer almaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler